benb-logo

Open dag B&B Crew Management over carrièremogelijkheden

Siem Buis en Piet Beer van B&B Crewmanagement

“Visserman is gewild in andere sectoren”

EMMELOORD – De visserman is de binnenvaartschipper of de koopvaardijschipper van de toekomst. Nu er in de visserij steeds minder werk is staan andere bedrijfstakken te springen om personeel. Daar weten ze bij B&B Crew Management alles van. “Zomaar overstappen kan niet, je hebt de juiste papieren nodig. Zodra je die hebt kun je echt overal aan de slag.”

Piet Beer en Siem Buis adviseren met B&B Crew Management maritiem personeel over hun carrière en zorgenm, als dat nodig is, voor de omscholing. Op 23 september houdt het bedrijf een open dag in hun pand aan de Escudo in Emmeloord.

Aangeschoten wild

“De vissermannen worden van zee afgedreven, ze zijn aangeschoten wild”, weten de twee. Siem Buis: “Natuurlijk zullen er altijd mogelijkheden blijven, maar die worden wel steeds minder. Dan is het goed om je oogkleppen af te doen en te zorgen voor een reservemogelijkheid, een back-up, zodat je aan het werk kunt blijven.”

B&B Crew Management houdt de open dag samen met het nevenbedrijf TVK Instructie, dat veiligheidstrainingen geeft. Tijdens de open dag zijn alle ruimtes te bekijken én te ervaren. “We houden demonstraties en bezoekers kunnen zelf aan de slag maken met de oefenstof”, vertelt Buis die het bedrijf twee jaar geleden overnam. Een tocht door een schip vol met rook, een brandje blussen of reanimeren, het kan tijdens de open dag.

Zaterdagmiddagen

B&B Crew Management wil tijdens de dag vooral informatie geven. “We vertellen wat er mogelijk is en hoe we dat aanpakken”, aldus Piet Beer. “Vissermannen zijn in alle sectoren gewild. Ze werken hard, hebben ervaring, zijn creatief in oplossingen, maar moeten wel de juiste papieren hebben. Wij weten dat ze vaak lang niet in de schoolbanken hebben gezeten en begeleiden ze bij hun overstap. Ook de cursussen richten we zo praktisch mogelijk in. De training voor het groot vaarbewijs houden we bijvoorbeeld op zaterdagmiddagen.”

Laat je informeren, is het advies van de twee. “Er zijn zoveel mogelijkheden. De binnenvaart, de koopvaardij, we kennen verschillende oud-vissermannen die op veerboten werken. Ze vinden het geweldig. Je kunt écht overal aan de slag.”

De open dag van B&B Crew Management en TVK Instructie is op zaterdag 23 september tussen 10.00 en 15.00 uur te bezoeken aan de Escudo 17 in Emmeloord.